Project Type: Commercial / Office

Location: Ilupeju, Lagos

Project Status: Completed

Client: SNOW MicroFinance Ltd

This project was a design response to the growing demand for more office space by an IT and finance company based in Ilupeju area of Lagos.

The proposed design features an entirely open ground floor for car parking and three suspended floor levels for the offices. These office areas were designed with an open plan approach in which several possible adaptations were considered for increased spatial flexibility.

Committed to sustainability, with an aim to reduce the amount of energy required to run and cool the building, the building’s fenestration was strategically articulated with technical reference to solar orientation and ample shading was also created so as to reduce solar heat gain inside the building while still ensuring optimal daylighting and natural ventilation opportunities.